2015. január 20., kedd

Karosszéria 2

Elemek javítása

Ott tartottunk, hogy ez a kocsi egy nagyon jó állapotban megmaradt, megkímélt, szinte rozsdamentes darab, mai ráadásul 50%-ban alumínium. Lesz ezen egyáltalán munka? Egy hónap, nem több. Igen. Így veri át magát az ember tizenéves gyakorlattal is. Pedig nem lehet elégszer mondani: nincs olyan, hogy rozsdamentes 50 éves autó. N-i-n-c-s. Ez sem az. Bár az állapota igen jó, mégis elment röpke 2 hónap a lakatosmunkára.

Kezdtük a homokszórt tűzfal idommal, ami a Landyk egyik nagy rozsdagóca. Itt sem volt ez másként.


Taposókat cseréltünk, oszlopok alját újítottuk fel.


Kézbe került a kardánalagút eleje is. Itt is volt kis foltoznivaló.


Akadt komoly gond a b oszlopok aljánál, a küszöböknél, de még az üléskonzolnál is. Itt szeretnék eloszlatni a tévképzetet: az aluminium is korrodál.


Ha nem korrodál, akkor a tűzoltók vágják szét, hogy elférjen a szivattyú.Ha ezek egyike sem merül fel, akkor a homokszórók intéznek nekünk egy kis plusz munkát. Ezt a géptetőt pl. 5 röpke perc alatt tettéktönkre, míg nekem egy teljes napom ment rá, hogy kiegyengessem,


A kocsi jobb hátsó sarka kapott egyet. A lemez úgy elnyúlt, hogy csak cserével volt javítható.A bal oldal egy merő gittszobor volt. Itt sem tehettünk mást...De akadt eltüntetésre váró sziréna (?) lyuk is.Az ajtók is megérnek a misét.Végül az öt ajtóból négy kapott új borítást, az ajtóvázak alját szinte mindenhol cserélni kellett. A hátsó ajtó váza nagyon csúnyán el is volt repedezve: nem jó ötlet ott tartani a pótkereket...Pár egyszerűbb elemből újat gyártottunk javítás helyett.


Végül a kátrányos alvázvédőt is lekapartuk a kocsi aljáról, hogy szépen színre lehessen fújni az egészet.Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése